Behandelingen

Naast algemene kinesitherapie, kan je bij mij ook terecht voor gespecialiseerde behandelingensvormen.

Behandelen door bewegen

Kinesitherapie heeft tot doel om de bewegingskwaliteit te behouden of verbeteren en zo acute of chronische klachten te verminderen of te verhelpen.

Dit kan door curatieve massage of deep tissue massage, warmte- of ijsapplicatie of oefentherapie met verschillende materialen zoals gewichtjes, oefenmanchetten, de bal in verschillende maten en vormen, oefenplanken, cardio-toestellen enz.

Met manuele therapie maken we gebruik van mobilisatie- en manipulatietechnieken om de patient klachten- en pijnvrij te krijgen.

Deze technieken bestaan voornamelijk uit oscillaties, harmoniserende technieken, spierrekkingen, tracties, translaties, spiertechnieken en neurodynamische technieken.

Deze therapie is een zachte vorm van massage waarbij men het overtollig lichaamsvocht verplaatst.

Het wordt voornamelijk toegepast na klachten ter hoogte van het lymfesysteem, na borstamputaties, bij veneuze klachten, na posttraumatische klachten of na post-operatieve ingrepen.

Lymfetaping en compressietherapie zoals bandageren en zwachtelen worden eveneens toegepast.

Met kinesiotape kunnen we zowel inhiberend als stimulerend werken op de verschillende spieren.

Het kan aangewend worden op heel het lichaam met verschillende doelstellingen.

De methode 4XT staat voor test – tape – trigger – train en wordt toegepast om de patiënt klachtenvrij te krijgen en gewrichten weer op de juiste manier te laten sporen.

Door gebruik te maken van naaldjes gaan we op zoek naar myofasciale triggerpoints met hun typische uitstralingsgebieden.

We gebruiken deze naaldjes zowel als onderzoeken en wanneer we zo een triggerpoint hebben opgespoord gaan we deze “uitdoven” met ons naaldje.

Via zachte mobilisatie-technieken in de pijnvrije richting proberen we de bewegingsuitslag van een gewricht te vergroten en de pijn te verminderen.

Deze technieken worden aangewend voor klachten gerelateerd aan het spijsverteringsstelsel of ter hoogte van onze schedel te verminderen, die vaak ook zich reflecteren op ons neuromusculoskeletaal systeem.

Het vrijmaken of het loslaten van een vastzittend of verkleefd littekenweefsel kan vaak de oorzaak zijn van een bewegingsbeperking. Daarom het van belang om littekens zowel oude als jonge littekens te behandelen.

Via welbepaalde punten op het lichaam, die Dr Stecco via wetenschappelijk onderzoek heeft gelokaliseerd, willen we de klachten van de patiënt reduceren.

Waarbij kan kine jou helpen?

Kinesitherapie wordt toegepast bij uiteenlopende lichamelijke klachten en letsels.

Cervicobrachialgie

Allerhande nek- en schouderklachten van neuromusculoskeletale aard, al dan niet met uitstraling naar het bovenste lidmaat.

Lumbalgie

Allerhande lage rug- en bekkenklachten van neuromusculoskeletale aard, al dan niet met uitstraling naar het onderste lidmaat.

Revalidatie

Pre- en postoperatieve revalidatie van orthopedische of cardiopulmonaire aard.

Trauma

Fracturen, verstuikingen, Südeckatrofie, na borstamputaties, enz.

Klachten ter hoogte van de wervelkolom

Cervicaal, thoracaal of lumbaal

Klachten ter hoogte van de ledematen

Kaakklachten

Spanningshoofdpijn of Migraine

Spijsverteringsklachten

Stressgerelateerde klachten

Een afspraak maken?

Neem contact op via het nummer 02 253 79 68 of via winneke.l@outlook.com